Print venlig side
 
 


Kunstnerne leverer idéer og skitser til hver deres værk. Virksomhederne stiller med produktionsfaciliteter og ekspertise. Sammen skaber de værker, som bliver vist på et af de tilknyttede udstillingssteder.


Aleksandra Mir
Annika Eriksson
Åsa Sonjasdotter & Asif Mufeed
AVPD
Black Leotard Front
Dave Hullfish Bailey
Henrik Plenge Jakobsen
Jakob S. Boeskov
Kirsten Pieroth
Roman Ondák
Simon Starling
Superflex

Aleksandra Mir

Aleksandra Mirs praksis focuserer på samarbejder mellem den akademiske-, videnskabelige og forretningsverdenen. Mirs kunst tager ofte udgangspunkt i åbne sociale projekter og processer, og giver ikke sine projekter endegyldige svar. Mir arbejder med socialt orienteret koncept kunst udfra den situation, som hun befinder sig i, og tager ofte udgangspunkt i den viden, der bliver stillet hende til rådighed.

Mir er ved flere lejligheder blevet inviteret af firmaer og fonde til at udvikle koncepter til en bestemt situation eller virksomhed. Værket Plane Landing er - lavet i samarbejde med Cameron Balloons of Bristol - en gigangtisk 21 meter lang helio ballon formgivet som et passager jetfly. Projektet består først og fremmest af ‘fly’ produktionen, men dernæst også af flyvets rejse rundt i verden. Plane Landing har event karakter, fordi hver gang det ‘lander’ i nye postkort smukke omgivelser afholdes der en ankomst reception. Flyvet præsenteres altid svævende, på vej til at lande. Det er selve rejsen og ‘landingen’, der konstituerer kunstværket for Aleksandra Mir. 
Plane Landing, Compton Verney, England, 2003

I værket First Woman on the Moon fra 1999 isceneætter Mir en månelanding for den første kvinde i verden. En strand i Holland bliver omdannet af bullbozere, så det minder om et månelandskab, hvorefter de første kvinder – deriblandt Aleksandra Mir – kan sætte deres ben på ‘månen’. Denne performance bliver både et nostalgisk og humoristisk tilbageblik på erobringen af rummet, men også en fremadsynet kommentar til fremtidig NASA politik.
First Woman on the Moon, North Sea Canal, Holland 1999

Danskere i solen / Danes in the Sun, Advertisement, 
A collaboration between Aleksandra Mir and IB&Co,
Socle du Monde 2004
.Aleksandra Mirs projekt til Socle du Monde 2004 Danskere i solen / Danes in the Sun er en trykt avis, der viser forskellige måder danskerne bruger solen på. Mir har over en periode på 4 uger indsamlet fotografier fra Ikast og omegn. Gennem avisreklamer produceret af Kommunikationsbureauet IB&Co blev folk opfordret til at indsende deres billeder af eller fortolkninger af sol og danskere i solen. De omkring 150 fotografier er gengivet i en gratis publikation, og samlet giver den et lokalt og historisk indblik i egnen og de mennesker, der bor der. Med solen som omdrejningspunkt handler Mirs projekt om identitet og tilværelse.
Danskere i solen / Danes in the Sun, Installation view, 
Herning Kunstmuseum, A collaboration between 
Aleksandra Mir and IB&Co, Socle du Monde 2004
.

Samarbejde
Kommunikationsbureauet IB&Co;
Info

Aleksandra Mir, 1967

Nationality: Polish

Lives and works in New York

aleksandra_mir@hotmail.com

www.aleksandramir.info

Gallery:
greengrassi
1a Kempsford Road
London SE11 4NU
T + 44 (0)20 7387 8747
F + 44 (0)20 7388 3555
info@greengrassi.com
https://www.greengrassi.com

Jousse Enterprise
24 et 34 Rue Louise Weiss
75013 Paris
T: +33 (0)1 53 82 10 18
F: +33 (0)1 53 82 13 63
joussse@wanadoo.fr
https://www.jousse-entreprise.com

Udstillinger
Solo exhibitions (selected): 2004 Greengrassi, London, England / 2003 Jousse Enterprise, Paris

Group exhibitions (selected): 2004 Whitney Biennale 04 Whitney Museum of American Art, New York, USA / Serpentine Gallery, London England / 2003 GNS, Palais de Tokyo, Paris, Frankrig / Biennale of Sydney, Museum of Contemporary Art, Sydney, AUS / ´Publicness´, ICA, London, England


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning