Print venlig side
 
 

Kunstnerdeltagelse i Socle du Monde
Historien Bag
I am in Paradize
Curators statement
Curator Jacob Fabricius

Af Jacob Fabricius

I mit kuratoriske arbejde I forbindelse med Socle du Monde 04 har jeg taget udgangspunkt I den tradition og interesse for konceptuel kunst, der knytter sig til Herning egnens og specielt Mads og Aage Damgaards engagement i kunsten i1950'erne.

Dermed er det selvsagt ikke noget nyt koncept, at forbinde kunst og erhvervsliv, og jeg har i forbindelse med Socle du Monde 04 heller ikke forsøgt at skabe et tema indenfor [ ] af kunst og erhvervsliv. Derimod har jeg i valget af kunstnerne forsøgt, at fokusere på internationalt erfarne kunstnere hvis interessse lå i den konceptuelle tilgang til værkets tilblivelse, samt til humoren man efter min mening ofte finder i Manzoni's værker og Arte Povera bevægelsen som helhed. Jeg har ydermere inviteret kunstnere som ofte indgår samarbejder og sætter pris på sociale, menneskelige relationer i deres kunst.

Styrken ved Socle du Monde er at kunstnerne får produktionsfaciliteter stillet til rådighed af ellers profitorienterede virksomheder, og har mulighed for at bruge dem på en ny og anden made. Det er min mening, at processen mellem kunstner og virksomheder vigtigere end et egentligt slutprodukt eller ting, for når dagen er omme så er det historierne og situationerne der er sket mellem mennesker der er den vigtigste.


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning