Print venlig side
 
 

PressemeddelelserAktuelt
Pressearkiv

23-06-2004
Genåbning Socle du Monde i Ikast Kedelhal lørdag den 26. juni
Læs mere
25-05-2004
Kvik og Kunsten – Socle du Monde
Læs mere
19-02-2004
test
Læs mere
17-02-2004
04.01.26 Åsa Sonjasdotter møder ege
Læs mere
25. maj 2004
Kvik og Kunsten – Socle du Monde

Bilag: pressemeddelelsesocle_du_monde.doc

Kvik og Kunsten – Socle du Monde

 

Herning Kunstmuseum lukker d. 5. juni 2004 for anden gang dørene op for det store kunstprojekt Socle du Monde. I forbindelse med projektet er Kvik Køkkenet gået i samarbejde med den københavnske kunstner-duo AVPD, der udgøres af Peter Døssing og Aslak Vibæk. Køkkenvirksomheden Kvik leverer rammerne, inspirationen, honoraret og materialet til den otte gange otte meter og seks meter høje konstruktion, som er udtænkt af AVPD. I alt 2000 kvm. plade – sprøjtelakeret i camouflagefarver – er blevet udskåret og tilpasset i Kviks produktionsafdeling. Både ingeniører, tømrere, snedkere og sprøjtelakerere, er involveret i opbygningen af konstruktionen med det iørefaldende navn PSS_SSO. Forkortelse står for ”Poly Spatial Structure/Synthetic Spatial Organism” og kunstværket sammenlignes af Peter Døssing med den computer fremstillede verden i filmen Matrix, hvor man fx går ud af en dør i en gang, for så at havne i en helt anden virkelighed.

”Vi forsøger at realisere det virtuelle rum som et rum i et computerspil, det bliver både en synsmæssig og kropslig oplevelse”, forklarer Peter Døssing, der lover at man vil blive påvirket fysisk når man går ind i konstruktionen.

 

Grundlægger og administrerende direktør i Kvik koncernen, Knud B. Troelsen, der selv kan betegnes som en yderst kreativ mand, som bl.a. har givet os Samtalekøkkenet®, er meget interesseret i kunstens tilgang til den verden der omgiver os: ”Hos Kvik arbejder vi bl.a. med at tilføre vore køkkener en ekstra dimension i form af en bevidst holdning til filosofien, historien og den immaterielle værdi, der ligger i et køkken eller bad. Vi er midt i drømmesamfundet. Her er det først og fremmest følelserne, der tæller – de materielle rammer er på plads”. På denne måde ser Knud B. Troelsen en naturlig relation mellem kunsten og designet af det moderne køkken og bad. ”I begge tilfælde appelleres der til følelserne, og i begge tilfælde igangsættes en tankeproces hos beskueren af kunstværket eller designet. Det er derfor helt naturligt at Kvik har valgt at deltage i Socle du Monde-projektet, og specielt Peter Døssings og Aslak Vibæks værk glæder jeg mig meget til at se i funktion.” Samarbejdet mellem Kvik og AVPD har da også været overordentligt tæt under hele projektforløbet, og det har vist sig at både kunstnere og virksomhed har kunnet supplere og sparre hinanden på flere områder.

 

Socle du Monde Biennalen udfolder nye perspektiver for kunsten og erhvervslivet. Med Socle du Monde skabes et laboratorium, som undersøger forholdet mellem kunst og erhvervsliv, når den kunstneriske frihed er total. Kravet om høj kunstnerisk værdi er ultimativt.

 

Socle du Monde Biennalens styrke i international sammenhæng er projektets stærke fysiske og mentale forankring i Herning egnens rige traditioner. Socle du Monde er den første Biennale af sin slags i Danmark. Projektet sætter fokus på udvekslingen mellem kunst og erhvervsliv og er den mest væsentlige internationale begivenhed i regionen.

 

Stigende kompleksivitet i en verden, hvor der ikke længere skelnes mellem privatsfære, familie og arbejdsliv, stiller større krav til virksomhederne – blandt andet om at have en klar identitet. Kunsten er det kit, der kan medvirke til at skabe en fælles identitet på tværs af barrierer. Interessen for tættere samarbejde mellem kunst og erhvervsliv stiger og virksomhedernes branding gennem kunst er allerede en væsentlig parameter.

 

Værket er udstillet i Ikast Kedelhal fra d. 5. juni og 2½ måned fremefter, så der er rig mulighed for at beskue det. Adressen er:

Ikast Kedelhal

Ikast Værkerne

Thorsgade 2

7430 Ikast

 

For yderligere oplysninger, aftale om interview, samt eventuelt billedmateriale venligst kontakt:

Adm. direktør Knud B. Troelsen, Kvik Holding A/S på 20 98 44 00

PR & Kommunikationsansvarlig Brian Petersen, Kvik A/S på 20 98 44 25

Adm. direktør Holger Reenberg, Socle du Monde ApS på 40 25 10 33

Peter Døssing, AVPD på 40 36 26 88

Aslak Vibæk, AVPD på 28 12 24 27

 

…eller gå ind på www.socledumonde.dk

 


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning