Print venlig side
 
 

PressemeddelelserAktuelt
Pressearkiv

23-06-2004
Genåbning Socle du Monde i Ikast Kedelhal lørdag den 26. juni
Læs mere
25-05-2004
Kvik og Kunsten – Socle du Monde
Læs mere
19-02-2004
test
Læs mere
17-02-2004
04.01.26 Åsa Sonjasdotter møder ege
Læs mere
17. februar 2004
04.01.26 Åsa Sonjasdotter møder ege

Bilag: 04.01.26_pressemeddelelse_ege_aasa_sonjasdottir.doc

PRESSEMEDDELELSE

26. januar 2004

 

 

International kunstner i samarbejde med ege

 

Onsdag den 28. januar  får ege besøg af den internationalt anerkendte danske kunstner Åsa Sonjasdotter. Det sker i forbindelse med dette års biennale,

Socle du Monde, som Herning Kunstmuseum og Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov i denne måned skyder i gang for anden gang.

 

ege-koncernen som historisk altid har arbejdet med kunsten som en integreret del af virksomhedens profil får besøg af kunstneren Åsa Sonjasdotter.

 

Åsa Sonjasdotter (bor og arbejder i København, Danmark) er medlem af den feministiske gruppe Kvinder på værtshus. Åsa Sonjadotter arbejder for tiden bl.a. med en 6. klasse på Nørrebro. Børnene har mange nationaliteter og sender i projektet personlige postkort ud i verden. Også på Nørrebro er Sonjasdotter medlem af Ydre Nørrebro Kulturbureau, som forsøger at påvirke og igangsætte områdets og dermed beboernes kreativitet.

 

Socle du Monde Biennalen var forrige år en stor succes, og også i år er der atter lagt op til en enestående og nyskabende kulturbegivenhed i form af samarbejde mellem 15 kunstnere fra Danmark og resten af verden, og lige så mange virksomheder fra især Herning og omegn. Bag Socle du Monde står Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov og Herning Kunstmuseum. De medvirkende virksomheder stiller materialer, ekspertise og produktionsapparat til rådighed, mens kunstnerne står for skitser, modeller og idéoplæg.

 

Alt peger på, at interessen for samarbejde mellem virksomheder og kunstnere vil tage til i fremtiden. I den situation er det naturligt, at Herning-egnen med sin rige tradition for aktivt samarbejde med kunstscenen går forrest i et projekt, som aldrig tidligere er set i Danmark.

 

        Projektet er en enestående mulighed for virksomhederne til at profilere sig, og det er fantastisk at vi i år har virksomheder med også uden for Herning-egnen, siger formand for Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov og direktør for Kvik Holding, Knud B. Troelsen.

 

Det var direktør for Angli-fabrikken, skjortefabrikant Aage Damgaard, der tilbage i 50’erne og 60’erne lagde grundstenen til egnens rige kunsttraditioner, en arv som har skabt stor entusiasme hos virksomhederne, Ringkøbing Amt og egnens kommuner til at gå ind i projektet.

 

 

For yderligere oplysninger og aftale om interview venligst kontakt Socle du Monde ApS:

Adm. direktør Holger Reenberg på 97121033-40251033 eller dir. Lene Elsner på 96261120-24251279

 

 

 


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning