Print venlig side
 
 

PressemeddelelserAktuelt
Pressearkiv

23-06-2004
Genåbning Socle du Monde i Ikast Kedelhal lørdag den 26. juni
Læs mere
25-05-2004
Kvik og Kunsten – Socle du Monde
Læs mere
19-02-2004
test
Læs mere
17-02-2004
04.01.26 Åsa Sonjasdotter møder ege
Læs mere
19. februar 2004
test

PRESSEMEDDELELSE
17. februar 2004
 

 
 
International kunstner i samarbejde med entrepreneurselskabet c.c. contractor a/s
 
Tirsdag den 17. februar 2004 får c.c. contractor a/s besøg af den nyskabende kunstner Dave Hullfish Bailey, som bor og arbejder i Los Angeles, USA. Dette sker i forbindelse med, at Herning Kunstmuseum og Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov i denne måned indleder biennale-samarbejdet mellem endnu flere kunstnere og virksomheder end i 2002.
 
Installationen ”Shindlers Shelter” fra 2001, der består af bl.a. sandbunker, arkitektoniske modeller, tegninger og tekster, er inspireret af den østrigske arkitekt R. M. Schindler’s hus på Kings Road i Los Angeles. Det originale hus skulle være jordskælvsikret og dermed beskytte beboerne mod katastrofen. Dette viste sig dog ikke at være tilfældet. Sammen med det faktum, at beboerne ikke fungerede sammen socialt, var det tilsammen et mislykket projekt. Derfor kan Hullfish Baileys installation netop ses som en kommentar til, at man ikke altid kan planlægge sig ud af problemerne: Det er en utopi!
 
Med en særlig evne til at konstruere en historie bag værket, forholder Dave Hullfish Baileys værker sig til vores tilgang og omgang med arkitektur. Hvem er det, der tilpasser sig? Menneskene eller arkitekturen? Vi opfordres i Hullfish Baileys værker til at overveje den måde, hvorpå vi indretter os i forhold til den omgivende verden.
 
Socle du Monde Biennalen var forrige år en stor succes, og også i år er der atter lagt op til en enestående og nyskabende kulturbegivenhed i form af samarbejde mellem kunstnere fra Danmark og resten af verden, og lirksomheder fra især Herning og omegn. Bag Socle du Monde står Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov og Herning Kunstmuseum. De medvirkende virksomheder stiller materialer, ekspertise og produktionsapparat til rådighed, mens kunstnerne står for skitser, modeller og idéoplæg.
 
Alt peger på, at interessen for samarbejde mellem virksomheder og kunstnere vil tage til i fremtiden. I den situation er det naturligt, at Herning-egnen med sin rige tradition for aktivt samarbejde med kunstscenen går forrest i et projekt og en biennale, som aldrig tidligere er set i Danmark.
 
”Projektet er en enestående mulighed for virksomhederne til at profilere sig, og det er fantastisk at vi i år har virksomheder med også uden for Herning-egnen, siger formand for Erhvervsrådet  og direktør for Kvik Holding, Knud B. Troelsen.”
 
Det var direktør for Angli-fabrikken, skjortefabrikant Aage Damgaard, der tilbage i 50’erne og 60’erne lagde grundstenen til egnens rige kunsttraditioner, en arv som har skabt stor entusiasme hos virksomhederne, Ringkøbing Amt og egnens kommuner til at gå ind i projektet. 
 
____________________________________________________________________________
For yderligere oplysninger og aftale om interview venligst kontakt Socle du Monde ApS:
Adm. direktør Holger Reenberg på 40251033 eller dir. Lene Elsner på 24251279.
 
 
 

+


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning