Print venlig side
 
 

PressemeddelelserAktuelt
Pressearkiv

17-02-2004
04.01.26 Åsa Sonjasdotter møder ege
Læs mere
17-02-2004
04.01.21 Henrik Plenge møder Futura Energi SALG
Læs mere
26-01-2004
04.01.26 Kommunikationsbureauet IB&CO;
Læs mere
21-01-2004
04.01.21 International kunstner i samarbejde med Futura Energi
Læs mere
17. februar 2004
04.01.21 Henrik Plenge møder Futura Energi SALG

Bilag: 04.01.21_pressemeddelelse_futura_energi_salg.doc

 

PRESSEMEDDELELSE

21. januar 2004

 

 

 

International kunstner i samarbejde med Futura Energi SALG

 

I morgen får Futura Energi SALG – ENERGI FYN/SYDVEST ENERNGI besøg af den internationalt anerkendte danske kunstner Henrik Plenge. Det sker i forbindelse med dette års biennale, Socle du Monde, som Herning Kunstmuseum og Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov i denne måned skyder i gang for anden gang. Sydvest Energi er en af de virksomheder, der er med for første gang.

 

En virksomhed med ansvar for strømmen i kontakterne i den sydlige del af Jylland og en kunstner, der både herhjemme og i udlandet er bedst kendt for en havareret parkeringsplads på Kongens Nytorv eller for sin kunstneriske brug af lattergas. I denne uge mødes de for første gang, og om cirka tre måneder har de sammen skabt et kunstværk.

 

Biennalen var forrige år en stor succes, og også i år er der atter lagt op til en enestående og nyskabende kulturbegivenhed i form af samarbejde mellem kunstnere fra Danmark og resten af verden, og virksomheder fra især Herning og omegn. Bag Socle du Monde står Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov og Herning Kunstmuseum. De medvirkende virksomheder stiller materialer, ekspertise og produktionsapparat til rådighed, mens kunstnerne står for skitser, modeller og idéoplæg.

 

Alt peger på, at interessen for samarbejde mellem virksomheder og kunstnere vil tage til i fremtiden. I den situation er det naturligt, at Herning-egnen med sin rige tradition for aktivt samarbejde med kunstscenen går forrest i et projekt, som aldrig tidligere er set i Danmark.

 

         Projektet er en enestående mulighed for virksomhederne til at profilere sig, og det er fantastisk at vi i år har virksomheder med også uden for Herning-egnen, siger formand for Erhvervsrådet Herning-Ikast-Brande-Aaskov og direktør for Kvik Holding, Knud B. Troelsen.

 

Det var direktør for Angli-fabrikken, skjortefabrikant Aage Damgaard, der tilbage i 50’erne og 60’erne lagde grundstenen til egnens rige kunsttraditioner, en arv som har skabt stor entusiasme hos virksomhederne, Ringkøbing Amt og egnens kommuner til at gå ind i projektet.

 

 

For yderligere oplysninger og aftale om interview venligst kontakt Socle du Monde ApS:

Adm. direktør Holger Reenberg på 40251033 eller dir. Lene Elsner på 24251279.

 

Salgs- og kundeservicechef Conny Stjernholm, Futura Energi SALG 7614 8800

 


 
  Socle du Monde . Birk Centerpark 3 . 7400 Herning