E: mail@heartmus.dk | T: +45 97 12 10 33

Mennesket bag forbryderen

I samspil med Retspsykiatrisk Afsnit R3 i Risskov, skaber Ivalo Frank et værk, baseret på bevægende, ærlige og kritiske interviews med seks psykisk syge patienter, som lever deres liv på en lukket afdeling.

Samarbejdet munder ud i en film, 12 fotografier og en skypeinstallation, der kan opleves på HEART fra d. 15. September.

Gennem kunstprojektet søger Ivalo Frank at gøre op med nogle af de forestillinger, der er omkring voldsmænd, og hun fokuserer på de ligheder, der er mellem almindelige mennesker og de psykisk syge patienter med en behandlings- eller anbringelsesdom.

Det er kloge, søde almindelige mennesker som du og jeg. Næsten. Det er bare gået galt. Helt galt,” fortæller hun og tilføjer ”jeg ønsker at møde dem som mennesker og ikke som de uhyrer, man kender fra mediernes beskrivelse af voldsmænd. Formålet med mit værk er at skabe indsigt og være med til at give patienterne deres retmæssige talerør”.

I udstillingsperioden er der hver fredag kl. 13.30-14.30 mulighed for at skype med en patient og overlæge George Gouliaev fra R3, mens der hver tirsdag kl. 13.30-14.30 er mulighed for at skype med kunstner Ivalo Frank.

Grupper kan efter aftale med HEART booke samtaler med patienter samt overlæge George Gouliaev fra R3. Booking skal ske i god tid. Kontakt kommunikatør Line Glavind på lg@heartmus.dk el. 96 28 17 05